foto_1.jpgfoto_1a.jpgfoto_2.jpgfoto_2a.jpg

Verhuur Boerderij

Verhuur Szölö Tanya / Hongaarse wijnboerderij - Voor beschikbaarheid kunt u kijken hier kijken.

Wij bieden de mogelijkheid om een vakantiewoning te huren in het zonnige Hongarije. De Hongaarse wijnboerderij is gelegen 100 kilometer ten zuiden van Boedapest, tussen de plaatsen Moricgát en Bugac. Het is gelegen tegen de Bugacpuszta. (Kiskunsági Nemzeti National Park) Dit 11000 ha grootte natuurgebied is aangemerkt als 'Werelderfgoed" welke is opgenomen op de lijst van Unesco. Op onderstaande kaart is de locatie weergeven met de letter A.

Het woonhuis:
In het woonhuis is een ruime woonkamer aanwezig, een grote keuken met aansluitend een eetkamer, een moderne badkamer (douche en toilet) en 2 slaapkamers. Eén slaapkamer is voorzien van 2 éénpersoons boxsprings plus een 2-persoonsslaapbank. De andere slaapkamer is voorzien van een stapelbed.

Het wijnhuis:
Het wijnhuis bestaat uit 3 vertrekken, waarvan 2 slaapkamers. Eén slaapkamer is voorzien van 2 éénpersoons boxsprings plus een stapelbed. De andere slaapkamer heeft een 2-persoonsslaapbank en een stapelbed. Het 3e vertrek is een moderne badkamer met douche en toilet. Onder het wijnhuis is een heuse wijnkelder aanwezig.
 

De bruidssuite:
IIn de bruidssuite staat een 2-persoonsbed (1.20 meter breed).

Totaal bieden het woonhuis, het wijnhuis en de bruidssuite plaats aan 20 personen.
 

De verhuurtarieven zijn gebaseerd op 14 personen.
Bij meerdere personen brengen wij 5 euro pp per nacht in rekening.


Het logeerverblijf:
Voor grote groepen is het mogelijk het logeerverblijf erbij te huren.
Ook zijn er nog logeerbedden aanwezig, deze kunnen her en der bijgezet worden.
Szölö Tanya is als locatie geschikt voor groepen tot 20 personen.
In overleg zijn vele aanpassingen mogelijk.

Reisleiding
Ook bieden wij de mogelijkheid om Szölö Tanya te huren in combinatie met een reisleider. De reisleider laat u kennis maken met de cultuur en gewoontes van het land. Gezamenlijk wordt dan een programma naar uw wensen samengesteld. Ook autohuur en vliegtickets kunnen wij voor u regelen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Aanwezig bij Szölö Tanya
- Zwembad
- Speelweide
- Volledig ingerichte keuken
- 6 fietsen
- Wasmachine
- Televisie met Nederlandse zenders
- Tuinmeubilair
- Stenen barbecue
- Bushalte


De omgeving van Szölö Tanya
In de omgeving van Szölö Tanya is genoeg te doen. Je kunt er fietsen en wandelen in de prachtige omgeving en genieten van de rustgevende natuur. Voor paardrijders is Hongarije het land bij uitstek met zijn vele maneges. Op de Hongaarse Puszta's zijn mooie paardenshows. In het nabijgelegen Bugac-Puszta vindt u het oude Hongaarse leven nog terug. U kunt met paard en wagen de Puszta verkennen of het herdersmuseum bezoeken. Daarna volgt er een spectaculaire paardenshow, waarin u ziet hoe behendig de ruiters zijn. Er is een restaurant aanwezig en een leuke souvenirwinkel. Ook kunt u hier heerlijk wandelen op de bewegwijzerde paden. Ook is zwem- en viswater in de buurt. Een bezoek aan een thermaalbad mag tijdens uw vakantie in Hongarije niet ontbreken, er zijn meerdere thermaalbaden in de omgeving. De hoofdstad Boedapest is een aanrader voor een dagtrip, de steden Kecskemét en Szeged zijn ook de moeite waard, moderne winkelcentra's en traditionele markten kunt u hier bezoeken. U kunt ook een ritje maken per trein dat over een smalspoortraject tussen Kecskemét , Bugac-Puszta en Kiskunmasja rijdt. Dit treintje rijdt in de zomer meerdere malen per dag op en neer. Er zijn vele restaurants en supermarkten in de omgeving.
Bij Jakabszállas, het vliegveld- restaurant. Dit is een echte aanrader. Iets duurder dan andere restaurants maar wel goed en lekker. Op het vliegveld kan men ook rondvluchten maken voor een aangename prijs. Bij dit restaurant is een hotel met zwembad en fitnessruimte waar men tegen betaling gebruik van kan maken. Ook is er een bowling baan. Het vliegveld is gelegen net buiten Jakabszállas en is goed aangegeven.

Het openlucht museum 'Opustaszer'
ligt ten zuiden van de stad Kecskemét, tussen Szeged en Csongrád. Dit park
is ongelooflijk populair bij de Hongaren, het is een stukje cultuur dat hoort bij hun opvoeding. Het park is ongeveer 55 ha groot en het bestaat uit een samenstelling van archeologische, culturele, artistieke rijkdommen in de vorm van tentoonstellingen en evenementen. De "pyramides" die er staan laten vele voorwerpen en gebruiksartikelen zien uit vroegere tijden. Ook is er het beroemde panoromaschilderij van Árpád Fezsty. Dit doek van 120 meter lang en 38 meter hoog laat zien hoe Hongarije is ontstaan
In Iszák is het Palinka museum. Palinka is de nationale drank van Hongarije. Het is een soort vruchten brandewijn van ca. 35%-50% alcohol, meestal gemaakt van abrikozen (barack). De brouwerij is in Kecskemet te bezichtigen, er kan natuurlijk ook geproefd worden..
Bij Soltvadkert is een mooi zwemmeer met glijbanen, kermis, restaurantjes en disco's, ook een dagtrip naar het Balatonmeer behoort tot de mogelijkheden. Een kijkje in de buurlanden Servië, Roemenie en Kroatië is ook een aanrader. Kortom: genoeg te beleven!

Verhuurprijzen Szölö TanyaVoor beschikbaarheid kunt u kijken hier kijken.

De prijzen zijn inclusief bedlinnen, de aanwezige fietsen, het zwembad en gas/water en licht.
Betaling: 50% bij reservering en 50% twee weken voor vertrek.
Voor verhuur incl. logeerverblijf, max. 20 personen, en/of incl. reisleiding kunt u contact met ons opnemen.
Hoe er te komen?

Het reizen naar Hongarije kan per auto,trein of vliegtuig. Het vliegen is het voordeligst en is tevens de snelste manier om er te komen. Vanaf Eindhoven en verschillende kleine luchthavens in Duitsland en België gaan er dagelijks vluchten heen en weer naar Boedapest. Bij verschillende maatschappijen zijn vluchten te boeken voor een lage prijs. Voor het vervoer in Hongarije is het handig een auto te huren, die dan op de luchthaven voor u klaar staat. Om een indruk te krijgen van deze mogelijkheden kijkt u zelf even op de volgende websites.

http://www.lowcostairlines.nl/

http://www.eautohuur.nl

Route vanaf vliegveld Boedepest, Ferihegy 1:

Vanaf de luchthaven slaat u linksaf, het spoor ligt dan aan de rechterkant, u volgt richting Szolnok, dat is wegnummer 4. U komt langs vliegveld Ferihegy 2. Na ongeveer 5 km neemt u de afslag Gyal, hier gaat u de rondweg M0 op. Na ongeveer 15 km neemt u de afslag M5 richting Szeged. U neemt de afslag Soltvadkert/Kecskemet. Er staan meerdere afslagen voor Kecskemet, maar u moet degene hebben waar Soltvadkert bij staat. U volgt de 54 richting Soltvadkert. Aan uw rechterhand ligt een treinspoor. U komt langs het dorpje Jakobszállás, u volgt de weg over het spoor, u volgt de 54 richting Soltvadkert. Na 2 km volgt een bord Bugac, hierbij gaat u linksaf (bij een wit gebouwtje). Deze weg volgt u voor 12 kilometer. Over het spoor bij het bord Moricgat gaat u rechtsaf, de eerste woning na deze afslag is Szölo Tanya, het adres is Felsomoricgat 54. De bestemming is bereikt!


Routebeschrijving naar Szölö Tanya

Route vanuit Nederland:
Volg vanaf Arnhem de snelweg A12/E35 richting Oberhausen. Deze weg gaat verderop in Duitsland over in de snelweg A3, blijf deze A3 volgen tot in Oostenrijk. In Oostenrijk gaat de weg verder in A8, hou hierbij de borden richting Wenen aan. Ga verder op de A25 richting Wenen/Linz. Neem de afslag A1 richting Wenen/Linz. Neem verderop de afslag Knoten Steinhäusl en voeg in op de A21 richting Graz/A4/A2/Wenen-Zuid/Wenen-Oost. Neem de afslag S1 richting A4. Neem de afslag richting Boedapest/Bratislava, de M1. Via deze snelweg rijdt u Hongarije binnen. Neem afslag 16 van de M1 en voeg in op de E60/E75/M0 richting Szeged/Boedapest dél. De weg richting Szeged is de M5, deze volgt u. U neemt de afslag Soltvadkert/Kecskemet. Er staan meerdere afslagen voor Kecskemet, maar u moet degene hebben waar Soltvadkert bij staat. U volgt de 54 richting Soltvadkert. Aan uw rechterhand ligt een treinspoor. U komt langs het dorpje Jakobszállás, u volgt de weg over het spoor, u volgt de 54 richting Soltvadkert. Na 2 km volgt een bord Bugac, hierbij gaat u linksaf (bij een wit gebouwtje). Deze weg volgt u voor 12 kilometer. Over het spoor bij het bord Moricgat gaat u rechtsaf, de eerste woning na deze afslag is Szölo Tanya, het adres is Felsomoricgat 54. De bestemming is bereikt!

U komt ook vanaf wegnummer 4 een latere afslag nemen, dit is een toeristische route. Maar aan te raden i.v.m. files. U neemt de afslag Üllo/Ócsa. Later kunt u de M5 op richting Szeged. De rest volgt u van bovenstaande route.

Afstand van Utrecht: 1.500 kilometer

Routekaart naar Szölo Tanya in Bugac.

Het weer in Hongarije

Het klimaat neigt het meest naar een landklimaat, maar kent zeker Middellandse zee invloeden en ondervindt ook het westelijke zeeklimaat. De zomers zijn net zo warm als in Spanje en de winters kunnen koud zijn. In Hongarije is sprake van een overgangsklimaat tussen het landklimaat in het oosten , het zeeklimaat in het westen en het middellandse zeeklimaat in het zuiden. Veel regen valt er niet in Hongarije. Gemiddeld over het jaar valt er tussen de 500 en 600 mm neerslag. Het is een droogtegebied tussen de bergketens in. De meeste regen valt in juni. Gemiddeld valt dan 80 mm regen over het hele land. Dan komen de meeste onweersbuien voor. De laagvlakte in het oosten van het land is het droogst. De winters zijn sneeuwrijk. Op meer dan dertig dagen per jaar ligt er gemiddeld een sneeuwdek. Vooral in de heuvels en het middengebergte is dit het geval. In de laagvlakte en het oosten is de sneeuwbedekking minder. Hier ligt op twintig dagen per jaar een sneeuwdek. Hongarije is een zonnig land. Met gemiddeld 2000 uur zon is het lang niet slecht bedeeld. Dit vooral te danken aan het zonnige Middellandse zeeklimaat dat vlakbij ligt.

Hongarije: een verrassend alternatief in Europa
'Leven als God in Frankrijk', is een gevleugelde uitdrukking voor hen die in het zonnige zuiden van Frankrijk weten hoe luxe te leven, te genieten en weten hoe los van Nederlandse stress en ruimtegebrek een haast 'paradijselijk' bestaan te realiseren. Steeds duidelijker wordt dat je als Nederlander ook als 'God' in een land als Hongarije kunt leven. Niet voor niets, want Hongarije biedt net als Frankrijk of Italië veel aantrekkelijke voorwaarden waar de Nederlander naar verlangt.
Zon, water, goed eten en drinken en het gevarieerde landschap van Hongarije worden vaak genoemd. Het landschap is nét niet te ruig maar wel liefelijk met zacht glooiende heuvels, bossen, meren en rivieren. Het land is minder dichtbevolkt als Nederland maar toch zijn steden en dorpen altijd goed bereikbaar. Het eten, als in goede oude tijden, simpel maar erg smakelijk. Geen Nederlander die de Hongaarse geurige tomaat niet roemt of de Hongaarse kersen en aardbeien niet weet te waarderen.

Het land is Midden-Europees met westerse invloeden, maar door de ligging en haar geschiedenis ook zeer mediterraan van karakter. Het landschap en de natuur in Hongarije kunnen daarbij gemakkelijk concurreren met vele populaire Europese bestemmingen. Hongarije heeft verder het voordeel dat het financieel heel aantrekkelijk is om er geheel of deeltijds te wonen of de vakantie door te brengen. Hongarije is makkelijk te bereiken per vliegtuig. Er zijn meerdere vluchten per dag en de maatschappij Wizzair vliegt vanaf Eindhoven naar Boedapest. Inmiddels worden ook regionale vliegvelden zoals in Székesfehérvár in hoog tempo ontwikkeld.

Hongarije is een verrassend alternatief voor de populaire vakantiebestemmingen als Frankrijk, Spanje, Portugal en het veel verder gelegen Turkije. Ook de cultuurminnende mensen komen in Hongarije aan hun trekken; er is heel veel te zien en te ontdekken.

Hongaren en Nederlanders kunnen ook prima met elkaar overweg. Met name van de Hongaarse gastvrijheid mag een Nederlander dan ook vaak genieten. Eten en drinken in Hongarije doe je samen, je deelt uit wat je hebt en als de kans zich voordoet is er altijd wel een reden te vinden om een feestje te bouwen.

Als je 's avonds op een warme zomeravond onder de veranda zit, genietend van de intense stilte en de ervaringen van die dag aan je voorbij ziet gaan weet je pas wat echt vakantie is.

Ontwerp door Rallystart.nl