foto_1.jpgfoto_1a.jpgfoto_2.jpgfoto_2a.jpg

Hongarije

Het specialisme van GiBa reizen is Hongarije, gelegen in Centraal-Europa. 
Kaart HongarijeTen zuiden van Boedapest beschikt GiBa Reizen over een Tanya. Dit is een boerderij op het Hongaarse platteland. Deze Tanya biedt plaats aan ruim 20 personen. De Tanya is gelegen vlak bij Bugac. In de omgeving is een hotel aanwezig waar grotere groepen een welkom onderdak vinden . De Tanya kan als uitvalsbasis dienen voor uitstapjes in de omgeving. Ook is er de mogelijkheid om een trip door Hongarije te maken om zodoende alle facetten van het land van dichtbij te beleven.

In de omgeving van Bugac hebben we een netwerk opgebouwd, zodat U kennis kunt maken met het echte authentieke Hongarije. 

Bugac ligt net onder de grote plaats Kecskemet. Toeristische plaatsen als Kiskunhalas en  Kiskunmasja liggen daar vlak bij. In de buurt van de boerderij is het nostalgisch boeren nog te zien. De tegenstelling tot opkomende moderne bedrijven is interessant om te aanschouwen. Kortom een beleving om het Hongaarse platteland op te snuiven. 

Centraal EuropaHongarije wordt volledig omringd door de landen Roemenie, Oekraïne,Servië , Kroatië, Slovenië, Oostenrijk en Slowakije. Er is dus geen kustlijn. Hongarije heeft echter wel het  grootste meer van Europa, het toeristische Balatonmeer. Daarnaast is Hongarije rijk aan cultuur en natuur. 

Het Balatonmeer is één van de meest bekende plekken in Hongarije en trekt jaarlijks vele toeristen. Het meer is ondiep. Hierdoor is het water in de zomer relatief warm. De grootste badplaats aan het Balatonmeer is Siófok. 

Hongarije wordt van noord naar zuid doorsneden door de Donau. Ten oosten van de Donau ligt de Grote Hongaarse Laagvlakte. Midden door de vlakte stroomt de Tisza. Hier bevindt zich de Hongaarse poesta. Dit zijn uitgestrekte, dunbevolkte grasvlaktes. Deze vlaktes zijn veelal omgezet in akkerland. In nationale parken is de Hongaarse Poesta nog te vinden. 

Toeristen bezoeken Hongarije vanwege het prachtige natuurschoon en de tien nationale parken. In het noorden van het land ligt het Noord-Hongaars Middelgebergte, met als hoogste berg de Kékes van 1.014 meter. 

U kunt de volgende plaatsen in de buurt bezoeken:

 

Ontwerp door Rallystart.nl